Izbornik

Naslovna

Naslovna

Jesen u “Ježićima”

Posted by on stu 23, 2020 in Tičići u akciji | 0 comments

 

Jesen-za mnoge najljepše godišnje doba, pa tako i za nas. Odlazak u prirodu pruža mnogo raznih mogućnosti, izazova i iskustvenog učenja. Jedan od najvećih izazova bio nam je kako uopće krenuti u šetnju, jer ima djece koja nisu naučena hodati, traže da ih se nosi, a pogotovo hodati i držati se za vodilicu. Dan po dan i sve smo bolji u šetnji i hodanju.

Boravak u prirodi svakako je važan za rast i razvoj djeteta. Osim prirodnih oblika kretanja- hodanje, trčanje, penjanja, valjanje, prilika je to i za otkrivanje bliže okoline. Doznajemo: vjetar puše i nosi lišće; lišće pada sa stabla; šuška i miriše; mekano je lišće, a kora drveta hrapava; lišće je raznih boja i oblika…

Lišće i grančice donijeli smo i u skupinu pa smo mogli nastaviti sa igrom- bacanje, skupljanje, mirisanje, šuškanje, punjenje i pražnjenje.

Brigu za tjelesni rast i razvoj nastavljamo i u SDB, ali i u višenamjenskom prostoru. Sve ono što smo vani usvojili možemo i ovdje primijeniti- hodamo po raznim strukturama i materijalima, penjemo se i provlačimo…

Jesenske boje bile su nam poticaj i u likovnom izričaju, ali i u konstruiranju. I za kraj jesen je vrijeme kad se obilježava dan kruha i plodova jeseni, a mi smo u tome sudjelovali. Od miješenja, pečenja pa do degustacije. Bilo je fino, fino!

 

 

 

ZA RODITELJE – TERMIN održavanja edukacije “Sigurno okruženje na internetu”

Posted by on stu 19, 2020 in Naslovna | 0 comments

Dragi roditelji,

edukacija “Sigurno okruženje na internetu” održat će se u ponedjeljak 23.11.2020. u 18 sati na platformi Zoom.

Molimo zainteresirane roditelje koji su ispunili online anketu da pošalju svoju e-mail adresu na mail: psiholog.ticici@gmail.com ili Viber: 099/2575843 kako bi dobili poveznicu za sudjelovanje u edukaciji.

ZA RODITELJE – poziv na edukaciju “Sigurno okruženje na internetu”

Posted by on lis 22, 2020 in Naslovna | 0 comments

Dragi roditelji!

U studenom ili prosincu održat će se online edukacija za roditelje djece starije predškolske dobi o njihovoj sigurnosti na internetu, pod nazivom „Sigurno okruženje na internetu“. Predviđeno trajanje je od 45 minuta do najviše sat vremena, u popodnevnom terminu, putem Zoom platforme, a edukaciju provodi A1 Hrvatska u suradnji s Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu u okviru EU projekta Za sigurniji internet kojem je cilj promocija odgovornog ponašanja na internetu.

Cilj edukacije je upoznavanje roditelja s potencijalnim opasnostima za djecu na internetu i alatima kojima mogu prevenirati neželjene situacije i negativne posljedice za djecu.

Istraživanje provedeno prošle godine u okviru navedenog EU projekta pokazalo je da 92% roditelja ne koristi aplikacije za zaštitu djece i njihov siguran pristup internetu, a čak 93% ih niti ne želi koristiti, što je još jedan dokaz koliko smo nedovoljno upoznati s opasnostima i prijetnjama kojima djeca mogu biti  izložena na internetu. Doticaj s neprimjerenim sadržajem vrlo je učestao i lak i to je uglavnom prva negativna strana interneta s kojom se djeca susreću prilikom surfanja. Napomena od strane A1: „Edukacije su isključivo povezane s našom društvenom odgovornošću kroz koju želimo osvijestiti o problemu i povećati digitalnu  pismenost stanovništva i ne uključuju promociju A1 usluga.“

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje, molimo vas da ispunite online obrazac (ime i prezime roditelja te okvirno vrijeme kada bi vam odgovarao termin edukacije) pritiskom OVDJE, najkasnije do četvrtka 29.10.2020. godine u 12 sati. (Kada ispunite obrazac,  pritisnite na plavu tipku Podnesi / Submit nakon čega će vam se na ekranu pojaviti obavijest: “Vaš je odgovor zabilježen. Hvala Vam na suradnji!”, što znači da smo primili vaše odgovore.)

Obavijest o točnom datumu i vremenu održavanja edukacije bit će naknadno objavljena na vrtićkim web stranicama!