Izbornik

Naslovna

Naslovna

Posadi drvo, ne budi panj

Posted by on stu 4, 2019 in Tičići u akciji | 0 comments

Tičići vole i poštuju prirodu- to pokazuju kroz mnoštvo aktivnosti unutar i izvan vrtića. Bilo je stoga posve prirodno priključiti se hvalevrijednoj akciji kolektivne sadnje stabala građanske inicijative POSADI DRVO, NE BUDI PANJ koja se na razini cijele Hrvatske događala od 25. do 27. listopada 2019.
Mi smo odabrali petak, 25. listopada za akciju na dva fronta: točno u 10 i 30 Bubamare, Pčelice i Zečići sa svojim su se vrtlarskim alatom otputili do obližnjeg dječjeg igrališta u Ulici Josipa Broza Tita. Tamo je u zelenom pojasu igrališta i uz malo dragocjene pomoći djelatnica Neapolisa i odgajateljica svaka skupina ponosno posadila svoju sadnicu hrasta crnike.
U isto su vrijeme njihovi nešto mlađi prijatelji Leptirići (i ništa manje vješti vrtlari!) svoju sadnicu hrasta crnike posadili u vrtićkom dvorištu.
Znalci i poznavatelji biljnog svijeta pomogli su nam dobro zaliti i nahraniti zemlju kako bi se mladica primila, a prišapnuli su nam kako ih sada do proljeća ne treba zalijevati, pa ćemo ih samo posjećivati tijekom svojih šetnji.
Posebna zahvala ide našim prijateljima iz Hrvatskih šuma- Rasadniku Frančeskija. Zahvaljujemo im ponajprije na donaciji sadnica hrasta crnike koje smo posadili, ali i na njihovim dragocjenim savjetima i nepresušnoj susretljivosti koja je omogućila da se s lakoćom uključimo u ovu akciju.
Naš je grad tako dobio još četiri mlada stabla- sada su malena i nježna i pripremljeni drveni okvir čuvat će ih od vjetra. Jednom će narasti i postati visoka, bogatih krošnji i u njihovom će hladu i šuštanju lišća uživati buduće generacije.
Stabla su važna iz mnogo razloga: osim što su jako lijepa ona nas štite od ljetnih žega, pomažu da se prometna buka manje čuje, proizvode svježi zrak koji udišemo (kisik!), a u njihovim krošnjama i podnožju male životinje nalaze svoj zaklon i dom.
Naši mali vrtlari sve to dobro znaju- zato su ih i sadili s toliko ponosa i veselja.

Sportski dan

Posted by on lis 23, 2019 in Tičići u akciji | 0 comments

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U mjesecu rujnu DV Tičići pridružio se obilježavanju Hrvatskog olimpijskog dana.
Djeca starijih odgojnih skupina u vrtićkom su dvorištu sudjelovala u različitim sportskim igrama, a pridružila su im se i djeca mlađe vrtićke dobi nizom tjelesnih aktivnosti i igara u pokretu.
Aktivnosti su započele formiranjem velikog kruga i zajedničkom tjelovježbom. Discipline u kojima su se djeca iskušavala bile su kotrljanje pilates lopte, nogomet, igra graničara, boćanje.

Obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dodatni je poticaj za sportske aktivnosti kojima se u DV Tičići i inače posvećuje velika pažnja.
Posebnost toga dana nošenje je bijelih majica- one simboliziraju prijateljstvo među ljudima i sportski duh. Tako smo mi toga dana u sportskome duhu podjednako uživali u druženju, zajedništvu, pokretu i sunčanom danu.

Skupina Zečići u branju grožđa

Posted by on lis 23, 2019 in Tičići u akciji | 0 comments

U petak, 20. 09. 2019. djeca skupine Zečići sa svojim su odgajateljicama Zvjezdanom Davanzo i Sonjom Obšivač tijekom prijepodneva sudjelovala su u berbi grožđa u vinogradima obitelji Cattunar iz Nove Vasi. Obitelj Cattunar velikodušno je prihvatila djecu na svome imanju. Djeca su stigla autobusom opremljena kanticama, čizmicama i s velikom željom za novim iskustvom veselo su pohrlila u vinograd. Gospodin Franco, vlasnik gospodarstva i dvoje njegovih radnika pokazali su djeci kako trgati grozdove malvazije, te im pripremio kašete u koje će donositi grožđe iz svojih kantica. Svi su uskoro veselo i s osmijehom na licu sudjelovali u berbi, vrlo pažljivo berući grožđe , sladeći se ukusnim i slatkim bobicama. Nakon kraće berbe djeca su se osvježila voćnom marendom te vođena odgajateljicama prohodala do obližnje bare Škrlinskog potoka. Tu su imala priliku doživjeti autohtonu floru i faunu ovog područja i iz prve ruke doživjeti sve ono o čemu su nedavno s puno zanimanja razgovarali u svojoj skupini- kukce i manje životinje okruženja.
Po povratku na imanje obitelji Cattunar nakon kraćeg odmora i osvježenja sokovima i vodom djeca su vođena odgajateljicama nastavila dalje do konobe „Luciana“ u naselju Nova Vas gdje je gospodin Franco djecu iznenadio ručkom- vlasnica Luciana i kćer Elisa dočekale su djecu s ukusnom maneštrom, palačinkama i sladoledom. Umorna, ali sretna djeca su s velikim apetitom pojela pripremljenu hranu koja ih je zaista okrijepila. Zahvaljujemo se i njima, gospodinu Francu i cijeloj obitelji, ali i svim zaposlenima jer su bili krasni domaćini, a posebno hvala odsrca na uloženom trudu i ljubavi u pripremi ukusnih obroka koje su nam poslužili.
Nakon ručka i kraćeg odmora po djecu je došao autobus kojim su se puni dojmova vratili natrag u vrtić.
Ovaj krasan izlet na kojem smo mnogo toga naučili i vidjeli nećemo još dugo zaboraviti!

odgojiteljice skupine Zečići
Zvijezdana Davanzo i Sonja Obšivač