14/04/2020

NOVO priča o koronavirusu za djecu od 5. godine i nekoliko video ideja za igre s djecom

Dragi roditelji,

kao što ste mogli pročitati OVDJE naš će vrtić ostati zatvoren do kraja mjeseca kako bi zaštitili zdravlje svih nas. Donosimo vam još jednu ilustriranu knjižicu na hrvatskom jeziku u kojoj se koronavirus i životne promjene koje upravo živimo objašnjavaju djeci u dobi od 5 do 11 godina. Jezikom razumljivim djeci starije predškolske i mlađe školske dobi, knjižica odgovara na ova i mnoga druga pitanja:

Što je koronavirus?

Kako dolazi ido zaraze koronavirusom?

Zašto se ljudi toliko brinu da se ne zaraze?

Zašto moramo toliko paziti na higijenu i kako to raditi?

Zašto su skoro sva mjesta na koja obično idemo sada zatvorena?

Knjižicu možete preuzeti s ove stranice: Planet Zoe.

 

Da ne biste ostali bez ideja, dijelimo s vama još poveznica na web stranice koje nam nude razne aktivnosti i igre koje možemo raditi s djecom kod kuće:

  • Vježbaonica sreće je YouTube kanal na kojem možete pronaći razne ideje i alate kako svojoj djeci olakšati ovo teško razdoblje, a od ranije su dostupni zanimljivi video zapisi s kreativnim vizualizacijama, vježbama disanja i sličnim pomagalima za opuštanje i umirenje sebe i djece
  • CETI igraonica je YouTube kanal s idejama za igre i aktivnosti s djecom koje nam donosi psihologinja i terapeutkinje igrom Sanja Ivanušević Grgas zajedno s kolegicama i gošćama. Ako pronađete nešto za sebe, možete razgledati i njezinu Facebook stranicu: Centar za terapiju igrom Sanja Ivanušević Grgas.

 

U prošloj smo objavi naglasili koliko je važno odgajati djecu bez udaraca i batina, pa sada s vama dijelimo i ovaj kratak video uradak s vrlo korisnim i praktično primjenjivim savjetima “Kako odgojiti dijete bez kazne”. Osim ovog video uratka namijenjenog i roditeljima i stručnjacima, psihologinja i terapeutkinja igrom Maja Bonačić na Facebook stranici svojeg Centra Coralina donosi nam još zanimljivih kraćih filmića u trajanju od 10ak minuta:

Vjerujemo da će filmića biti još, pa ako vam se čine korisnima, pratite Facebook stranicu: Centar Coralina.

 

Za kraj još jedna web stranica s korisnim i provjerenim psihoedukativnim sadržajima i savjetima za nošenje sa životom u vrijeme koronavirusa te popisom svih dostupnih telefonskih brojeva za psihološku podršku, savjete i podršku roditeljima, telefonsko i web savjetovanje, epidemiološku službu, Crveni križ itd.: “Kako si?” (ako je nekome draže: Facebook stranica Kako si? )

Podijelite ovu objavu
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Još objava