10/05/2022

Online interaktivno predavanje za roditelje u srijedu 11.05.2022.

RASTIMO ZAJEDNO MINI – ONLINE INTERAKTIVNA PREDAVANJA ZA RODITELJE

Dragi roditelji,

vrijeme je za niz novih online susreta u sklopu projekta „Mala pomoć za bolje sutra 6“. Psihologinja DV Tičići Marina Banko i psihologinja udruge Zdravi Novigrad Sara Findrik održat će ciklus online interaktivnih predavanja iz UNICEF-ovog programa za roditelje „Rastimo zajedno“.

Prvi ciklus od 3 predavanja održati će se u svibnju, a drugi ciklus, također od 3 predavanja, u lipnju. Ova predavanja su modificirani oblik nekih sadržaja koji se provode u osnovnom programu Rastimo zajedno, odabrano je nekoliko tema relevantnih za roditeljstvo i dječji razvoj. „RZ mini“ interaktivna web predavanja besplatna su za roditelje, a Centar za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“ provodi ih kao nacionalni partner Generali osiguranja u međunarodnoj inicijativi „The Human Safety Net“. Radi potreba Projekta i evaluacije programa, važno nam je da roditelji sudjeluju na 2 od tri predavanja iz prvog ciklusa, ili na 4 od ukupno 6 predavanja iz oba ciklusa. Roditelji će na početku i na kraju svakog RZ mini predavanja ispunjavati anonimnu anketu.

Cilj „RZ mini“ interaktivnih web predavanja je omogućiti učenje, druženje i razmjenu ideja o važnim roditeljskim pitanjima kao npr. o postavljanju granica u odgoju, korištenju medija, igri i sl. Nakon ovih tehničkih uputa, slijede teme o kojima ćemo razgovarati u svibnju.

1.Prvi susret predviđen je za srijedu 11.5.2022. u 17 sati, a tema je dječja igra „Samo se igra? – važnost igre za cjeloviti dječji razvoj“
2.Drugi susret predviđen je za utorak 17.5.2022. u 17 sati na temu „Emocionalne kompetencije djece“
3.Treći susret previđen je za utorak 24.5.2022. u 17 sati na temu „Izljevi bijesa kod djece“

Predviđeno trajanje predavanja je od 60 do 90 minuta ovisno o pitanjima i diskusiji, a prijave na 1. predavanje moguće su do srijede 11.5.2022. u 14 sati putem ove poveznice: https://forms.gle/xeUXkWhTBQMuyksr8

Teme kojima ćemo se baviti u lipnju su postavljanje i važnost granica, poticanje samostalnosti i odgovornosti djeteta te djeca i mediji.

Veselimo se zajedničkom druženju!

Podijelite ovu objavu
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Još objava