29/01/2020

Prosinačke radosti

Božićna čarolija u Tičićima

Kao i svake godine do sad, čarolija Božića i blagdana koji su nam dolazili u susret osjećala se na svakom koraku. Naši Tičići nisu skrivali uzbuđenje pa su već tijekom mjeseca studenog sa svojim odgojiteljicama počeli izrađivati božićne i novogodišnje ukrase. Ovim aktivnostima pridružila se i likovna skupina vrtića.
Napravljenim ukrasima odgojne skupine Leptirići i Bubamare ukrasili su jelku ispred GK Novigrad.
Prve dane najveselijeg mjeseca u godini proveli smo u pripremama za dolazak Sv. Nikole, pričajući priče, pjesme te izrađujući i slikajući čizmice od raznih materijala. Sv Nikolu nismo uspjeli uhvatiti , ali on je ipak obradovao sve Tičiće donijevši svakoj odgojnoj skupini lijepe igračke i voće.
Kad se male ruke slože sve se može pa su tako i 6. prosinca odgojne skupine: Ježići, Ribice, Leptirići, Pčelice, Zečići i Bubamare pomogli svojim tetama ukrasiti višenamjenski prostor i jelke. Sudjelovali smo i u radionicama na Božićnom sajmu pod nazivom „Novigradske Božićne radosti“, koji se održavao na Velikom trgu od 13.-15. prosinca.
Ove godine u organizaciji božićnih aktivnosti pridružili su nam se roditelji i none koji su u jutarnjim satima čitali djeci najljepše božićne priče.
Kako se mjesec približavao kraju uzbuđenje je sve više raslo, a ideja nam nije nedostajalo pa smo tjedan prije Božića obilježili raznim aktivnostima; predstavom Dramske skupine vrtića, božićnim programom svake skupine nazvanom ,,Pokaži što znaš“, svečanim ručkom s gradonačelnikom te pripremom božićnih kolačića za veliki party prije božićnih blagdana.
Uz živu glazbu i pjesmu Tičići su veselo proslavili Božić i kraj 2019. godine te u dobrom raspoloženju i s najljepšim željama krenuli u 2020. godinu.
[foogallery id=”648″]

Podijelite ovu objavu
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Još objava