28/08/2020

UPUTE ZA RODITELJE ZA POČETAK PEDAGOŠKE GODINE 2020./2021.

Dragi roditelji,

nova pedagoška godina počinje u utorak 01.09.2020.

Molimo vas da pročitate naš Protokol u nastavku kao i upute HZJZ  koje možete preuzeti NA OVOJ POVEZNICI te da nastavite pratiti naše web stranice na kojima ćemo objavljivati sve daljnje izmjene i druge važne obavijesti.

Molimo vas za potpuno pridržavanje svih navedenih mjera i uputa od prvog dana dolska u vrtić kako bismo zajedničkim snagama i vlastitom odgovornošću spriječili mogućnost pojave zaraze zbog naših propusta.

Dobrodošli!

 

PROTOKOL ZA SPRIJEČAVANJE I SUZBIJANJE  EPIDEMIJE COVID-19

U Dječjem vrtiću Tičići Novigrad

Scuola materna Tičići Cittanova

u pedagoškoj godini 2020./2021.

 

 • Roditelji su obavezni pridržavati se već navedenih uputa i mjera zaštite od širenja epidemije COVID-19.
 • Prilikom ulaska u ustanovu poštivati pravilo međusobnog razmaka od 1,5 m poželjno 2 m.
 • Roditelji se što kraće zadržavaju na terasi ili u hodniku i s odgojiteljem.
 • Dijete u vrtić dolazi u pratnji samo jedne odrasle osobe, na dezinfekcijskoj barijeri–pragu obriše obuću. Roditelji ne ulaze u odgojne sobe gdje djeca borave, osim tijekom prilagodbe (adaptacije) novoupisane djece.
 • Roditelji koji ulaze u vrtić obavezni su sebi i djetetu obrisati potplate cipela na dezinfekcijskoj barijeri te dezinficirati ruke dezinfekcijskim sredstvom koji se nalazi na ulazu.
 • Roditelj ili druga osoba u pratnji djeteta ulazi u vrtić na način da održava razmak od najmanje 1,5 m u odnosu na druge osobe te izbjegava zadržavanje i grupiranje u vrtiću.

 

 • Roditelji jasličkih odgojnih skupina JEŽIĆI, RIBICE i LEPTIRIĆI ulaze na istočni bočni ulaz pored jasličke skupine Ježići. Prije samog ulaska s djetetom u hodnik, roditelji su obavezni dezinficirati obuću na dezinfekcijskoj barijeri, nositi zaštitnu masku i dezinficirati ruke dezinfekcijskim sredstvom koje se nalazi na ulazu. Roditelji se obavezno moraju prilikom ulaska evidentirati na evidencijsku listu. Nakon toga doprate dijete u garderobu gdje dijete presvuku u papuče koje su stajale u dezinficiranom ormariću, odlažu odjeću na vješalicu te predaju dijete odgojitelju na vratima sanitarnog čvora. Tamo će dijete oprati ruke te nakon te procedure ulazi u sobu dnevnog boravka skupine.

 

 • Roditelji vrtićkih odgojnih skupina PČELICE, ZEČIĆI i BUBAMARE dovode djecu  i ulaze kroz terase odgojnih skupina gdje su obavezni dezinficirati obuću na dezinfekcijskoj barijeri te nakon toga dovode dijete do natkrivenog dijela terase. Dijete tu obuva papuče  koje su pohranjene u PVC kutiji. Roditelj otprati dijete do ulaznih vrata sanitarnog čvora i predaj dijete odgojiteljici. Nakon procedure pranja ruku dijete ulazi u sobu dnevnog boravka.

 

 • Roditelji odgojne skupine ŽABICE (NOVA SKUPINA) ulaze na glavni ulaz Vrtića. Obavezni su obrisati obuću na dezinfekcijskom pragu, dezinficirati ruke i nositi zaštitnu masku te se moraju evidentirati prilikom ulaska na evidencijsku listu. Dolaze do garderobe gdje presvlače dijete te ga predaju odgojiteljici na vratima sobe dnevnog boravka skupine.

 

 • Roditelji/skrbnici se ne zadržavaju u prostorima vrtića (unutarnji i vanjski prostori) te izbjegavaju fizički kontakt (bliski kontakt) s drugom djecom, roditeljima/skrbnicima te djelatnicima vrtića (ukoliko to nije nužno potrebno).
 • Ne preporuča se duža komunikacija roditelja i odgajatelja prilikom preuzimanja djeteta. Svaku informaciju o djetetu koju smatra važnom, roditelj/skrbnik može odgojiteljima proslijediti putem e-maila ili javiti telefonski, a isto tako čini i odgojitelj.
 • Svi roditelji djece obavezni su djetetu izmjeriti temperaturu prije dovođenja djeteta u Vrtić. Rezultat mjerenja temperature upisuje u blok ili bilježnicu djeteta koju svakodnevno donose sa sobom i daju na uvid odgojitelju.
 • Roditelj/skrbnik donosi ruksak s rezervnom odjećom i djetetovim stvarima (po mogućnosti pripremiti stvari za period od tjedan dana). Ruksak s opremom sadrži: pidžamu, rezervnu odjeću(donje rublje, čarape), pelene, dudu, bočicu za one koji ih koriste. Ukoliko je potrebno, roditelj/skrbnik i tijekom tjedna donosi čistu odjeću i potrebne stvari.
 • Prilikom dolaska po dijete slijediti iste ove upute. Odgojitelj dijete predaje roditelju/osobi u pratnji na vratima sobe ili sanitarnog čvora , kako je već dogovoreno za pojedinu odgojnu skupinu.

 

 • U slučaju potrebe ulaska roditelja u vrtić (suradnja sa stručnom službom, računovodstvom ili ravnateljicom), roditelj ulazi na glavni ulaz Vrtića poštujući slijedeće mjere: obavezno nošenje zaštitne maske, prijelaz preko dezinfekcijske barijere , dezinfekcija ruku i mobilnog aparata i obavezno se evidentira u evidencijsku listu.

 

PRILAGODBA (ADAPTACIJA) NOVOUPISANE DJETECE

 •  Duže zadržavanje roditelja u ustanovi moguće je samo kod prilagodbe djeteta na novu sredinu na početku uključivanja u ustanovu. Roditelj djeteta smije boraviti u prostoru sobe uz obavezno nošenje zaštitne maske i nazuvaka za cipele (roditelj sam nabavlja navedenu opremu).
 • U pratnji djeteta smije biti samo jedan roditelj, ali se mogu izmjenjivati (npr. jedan dan mama, jedan dan tata). Prije dolaska u vrtić roditelj koji će ući s djetetom u sobu dnevnog boravka obavezan si je izmjeriti temperaturu.
 • Roditelji su obavezni pridržavati se već navedenih uputa i mjera zaštite od širenja epidemije COVID-19.

 

Podijelite ovu objavu
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Još objava