22/10/2020

ZA RODITELJE – poziv na edukaciju “Sigurno okruženje na internetu”

Dragi roditelji!

U studenom ili prosincu održat će se online edukacija za roditelje djece starije predškolske dobi o njihovoj sigurnosti na internetu, pod nazivom „Sigurno okruženje na internetu“. Predviđeno trajanje je od 45 minuta do najviše sat vremena, u popodnevnom terminu, putem Zoom platforme, a edukaciju provodi A1 Hrvatska u suradnji s Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu u okviru EU projekta Za sigurniji internet kojem je cilj promocija odgovornog ponašanja na internetu.

Cilj edukacije je upoznavanje roditelja s potencijalnim opasnostima za djecu na internetu i alatima kojima mogu prevenirati neželjene situacije i negativne posljedice za djecu.

Istraživanje provedeno prošle godine u okviru navedenog EU projekta pokazalo je da 92% roditelja ne koristi aplikacije za zaštitu djece i njihov siguran pristup internetu, a čak 93% ih niti ne želi koristiti, što je još jedan dokaz koliko smo nedovoljno upoznati s opasnostima i prijetnjama kojima djeca mogu biti  izložena na internetu. Doticaj s neprimjerenim sadržajem vrlo je učestao i lak i to je uglavnom prva negativna strana interneta s kojom se djeca susreću prilikom surfanja. Napomena od strane A1: „Edukacije su isključivo povezane s našom društvenom odgovornošću kroz koju želimo osvijestiti o problemu i povećati digitalnu  pismenost stanovništva i ne uključuju promociju A1 usluga.“

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje, molimo vas da ispunite online obrazac (ime i prezime roditelja te okvirno vrijeme kada bi vam odgovarao termin edukacije) pritiskom OVDJE, najkasnije do četvrtka 29.10.2020. godine u 12 sati. (Kada ispunite obrazac,  pritisnite na plavu tipku Podnesi / Submit nakon čega će vam se na ekranu pojaviti obavijest: “Vaš je odgovor zabilježen. Hvala Vam na suradnji!”, što znači da smo primili vaše odgovore.)

Obavijest o točnom datumu i vremenu održavanja edukacije bit će naknadno objavljena na vrtićkim web stranicama!

Podijelite ovu objavu
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Još objava