02/03/2020

Briga za ptice i maškare

Organizirati zanimljive i zabavne sadržaje u zimskom periodu u vrtići nije teško. Ima pregršt aktivnosti koje se provode po skupinama, ali izdvojit ćemo samo neke koje su se odvijale na nivou ustanove.

U siječnju smo se orijentirali na brigu o pticama domaricama. Osmislili smo radionicu izrade kućica i hranilica za ptice, te smo ih kasnije mogli promatrati na našim terasama i na dvorištu. Došli su nam vrapci, sjenice, šojke, svrake, kosovi, vrane, ali i nekoliko vjeverica se šetalo uz vrt te smo im naknadno ostavili orahe i  lješnjake da nam opet dođu. Obilježili smo i  Sv. Valentina kao zaštitnika ptica i prijateljstva, te smo si taj dan u znak prijateljstva zamijenili ogrlice u obliku srca. Uslijedile su maškare i pripreme za gradsku redutu. Pod pokroviteljstvom Grada Novigrada-Cittanova i Turističke zajednice Novigrad-Cittanova održale su se radionice izrade grupnih maski (gljive- muhare, šuma- drveće, sove i bjeloglavi supovi) reduta je kulminirala na Velikom trgu uz predstavljanje maski i veseli ples. U sklopu našeg vrtića imali smo radionicu šminkanja gdje su nam se priključili roditelji i članovi likovne udruge Agata- Novigrad.

Imali smo i dva maskenbala pod nazivom „Veseli petak“ gdje smo upriličili vesele i zabavne igre za svu djecu. Zadnji „Veseli petak“ smo se družili i veselili sa prijateljima iz talijanskog vrtića „Girasole“, počastili smo se fritulama i čajem, te tako zaokružili maškarane dane.

Jedna od aktivnosti koja se djeci posebno svidjela je „vrtićko kino“ ; uz prave ulaznice, blagajnu, blagajnike, kokice i smoki.  Pogledali smo nekoliko kratkih Disnijevih crtanih filmova tematski vezanih za ptičji svijet. Još se planira izlet u Antenal za naše predškolce gdje bi na licu mjesta mogli promatrati ptice koje tu obitavaju: neke cijelu godinu, dok se druge samo tu odmore u svom letu u toplije krajeve.

 

[foogallery id=”838″]

 

 

 

 

 

 

Podijelite ovu objavu
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Još objava