27/09/2022

Hrvatski olimpijski dan u Tičićima

hr_olimpijski_dan_i

Hrvatski olimpijski dan, poznat pod skraćenim nazivom HOD i posvećen datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna, danas je opće prihvaćena manifestacija kojom se promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području i vrijednosti razumijevanja, mira i solidarnosti među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

U našem smo vrtiću taj dan obilježili u petak, 9.9.2022.; odjenuli  smo bijele majice i krenuli iskušati naše sportske sposobnosti kroz različite aktivnosti osmišljene prema uzrastu, sposobnostima i uočenom interesu djece.

Naši Ježići i Ribice vježbali su na vrtićkom dvorištu. Ježići su uzeli obruče i pokazali kako se provlači kroz njih, a toliko su im se svidjeli da su vježbanje s obručima odlučili nastaviti i u njihovoj sobi. Ribice su također pokazale što se sve s obručima može raditi. Vježbali su i uz lopte, dodavali se, bacali ih i kotrljali, a pomoću reketa i spužvaste loptice okušali su se u tenisu.

Leptirići su ovaj sportski dan započeli vježbama za razgibavanje na terasi njihove sobe. Dok su se razgibavali osjetili su kako se njihova tijela istežu i bude, što ih je baš razveselilo. Odmah su krenuli u vježbu brzog hodanja, no neplanirano su je skratili jer ih je uhvatila kiša-  trčeći su se i uz puno smijeha vratili natrag u vrtić, usput tako odradivši još jednu veselu, aerobnu aktivnost.

Bubamare su sportski dan obilježile na obližnjoj livadi gdje su najprije postavile velike obruče i podne opruge. Vježbanje im je bilo toliko zanimljivo i lako da su vježbe iznova ponavljali i po nekoliko puta. Vježbalo se i s loptama, hodalo štulama, puno se trčalo i igralo „lovice“, a svima se najviše svidjela igra skrivača iza velikih stabala.

Naše Pčelice i Zečići zajedno su se uputili šetnicom do Karpinjana i tamo proveli jutro vježbajući na raznim spravama u „teretani na otvorenom“.

Žabice su sportski dan obilježile vježbanjem, trčanjem, igrama loptom i obručima  na livadi kod hotela Maestral. Pravo uzbuđenje je nastalo kad se iznenada pojavio veliki, crni oblak i počeo sipiti gustu kišu. Djeca su uz ciku oduševljenja potrčala prema skloništu, šarenoj „nadstrešnici- kišobranu“ kojeg su od velikog pokrivača za piknik hitro i domišljato improvizirale odgajateljice.

Iako su neki taj dan i malo pokisli, svi su se u vrtić vratili nasmijani, rumeni od uzbuđenja i puni dojmova. Vesele zgode sportskog dana još su se danima uz smijeh prepričavale među djecom i odraslima u našem vrtiću.

U našoj priloženoj galeriji možete vidjeti djelić toga kako nam je bilo.

Podijelite ovu objavu
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Još objava