05/11/2022

Listopad u Tičićima

listopad_u_ticicima_i

Listopad kreće s radnom akcijom uređenja našeg dvorišta. Osim odgajatelja, pedagoga, ravnateljice velika nam je pomoć bio i kućni majstor.

Dječji tjedan – svaki dan novi doživljaj:

  • Kako izgleda naš grad s mora- to smo doživjeli zahvaljujući Daliboru Jurešku, koji nam je poklonio vožnju brodom
  • Što rade i o čemu se brinu vatrogasci- dolazak vatrogasca i njihovog velikog kamiona, zvuk sirene, štrcaljka koja je napravila dugu i mali poligon spretnosti zaokupilo je djecu na dvorištu vrtića
  • Što rade i o čemu se brinu policajci- dolazak policijskog auta, ali i velikog kombija, a posebno što smo mogli i sami ući u vozila, bio je poseban doživljaj. Uz policajca Vlatka ponovili smo i pravila vožnje na našem malom poligonu uz obaveznu upotrebu kacige.
  • Predstava u CMIK- u „Cvrčak i mrav“
  • Posjetio nas je i gradonačelnik i darivao nas slatkišima

Listopad se nastavlja obilježavanjem dana kruha i plodova zemlje. Razne aktivnosti realizirane su po skupinama prema interesu i uzrastu djece. Ove smo godine u tom tjednu nudili djeci svakodnevnu mogućnost izbora zdravog doručka između više ponuđenih namirnica.

Uključili smo se i u izložbu gljiva, povodom Dana gljiva, koju je organizirala udruga „Boletus“. Dječji radovi krasili su i upotpunili cijelu izložbu.

Obilježili smo i Dan jabuka na poseban način. Organizirali smo malu humanitarnu akciju sakupljanja jabuku i darivali naše none i noniće u Domu za starije. Zadovoljstvo je bilo obostrano, a uz zajedničku pjesmu „Kad si sretan“ još  je bilo veselije.

Odazvali smo se i udruzi „Zdravi grad“ i uključili  se svojim likovnim radovima na temu jabuka.

Podijelite ovu objavu
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Još objava