06/03/2023

Maškarana povorka

povorka_maskara_i

Nakon duge tri godine ograničenja uslijed epidemioloških mjera koje su onemogućile velika okupljanja, napokon smo 11. veljače 2023. s veseljem dočekali povratak maškarane fešte uživo. Te sunčane subote najprije smo se okupili na vrtićkom dvorištu i oformili veselu, šarenu povorku. Osim djece iz Tičića, svojim su je kostimima ušarenila i djeca talijanskog vrtića Girasole/ Suncokret. Povorka je krenula prema sportskoj dvorani. Putem su nas pozdravljali razdragani prolaznici, mahali nam kupci iz dućana, a vozači automobila strpljivo su čekali dok smo prelazili cestu- neki su čak izašli iz auta kako bi snimili našu šarenu povorku!

Kod dvorane su nas već spremno čekali prijatelji iz jasličkih skupina, Sovice, Ježići i Ribice, šareni animatori i glazba koja poziva na ples. Svaka je skupina odabrala jednu pjesmu i osmislila pokrete za predstavljanje svoje maske. Djeca skupine Bubamare postala su rasplesani dinosauri, a Leptirići skupina vatrogasaca; Ježići su se pretvorili u Crvenkapice i male, simpatične vukove, a Ribice su nam predstavile poznati Disneyev par-  Mickeya i Minnie Mouse. Neki su izabrali maske inspirirani imenom skupine:mališani iz Zečića postali su zečevi i zečice, djeca iz skupine Pčelice preobrazila su se u roj veselih pčela, Žabice su ozelenile trg ispred dvorane kako i priliči žabama, a Sovice su bile male, simpatične sove.

Uz neumorne animatore, veselu glazbu i vrijedne volontere Društva „Naša djeca“ Novigrad koji su nam nudili mirisne fritule, vrući čaj i sok, feštanje je potrajalo sve do podneva.

Podijelite ovu objavu
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Još objava